Afscheidsmusical groep 8 laten monteren?

Een musical laten monteren in groep 8?

Het is inmiddels een echte traditie dat kinderen aan het eind van de basisschool in groep 8 een afscheidsmusical opvoeren en laten monteren tot een film. Een eindmusical is een mooie afsluiting van de tijd op de basisschool. De leerlingen van de groepen 8 werken hard samen aan een mooie uitvoering en leren zo waardevolle vaardigheden. Bijvoorbeeld om hun creativiteit aan te spreken, zich in te leven in andere personen en om een ander ook een moment in het spotlicht te gunnen. De kinderen groeien hierdoor als groep en tijdens dit proces worden er zelfs soms nieuwe talentjes ontdekt :) Voor veel leerlingen een moment om nooit meer te vergeten dus des te meer redenen om die prachtige musical te laten monteren tot een film.

Een eindfilm laten monteren in groep 8?

De laatste jaren maken basisscholen ook vaak een eindfilm in plaats van een musical. Het voordeel van een eindfilm is dat het voor veel minder stress en druk zorgt voor de leerlingen. Het moet tenslotte een feestje zijn voor de leerlingen en geen berg waar ze tegen op zien. Tijdens de afscheidsavond kan iedereen rustig achterover leunen omdat ze de weken daarvoor zonder tijdsdruk aan de hand van een script gezamenlijk een film hebben opgenomen.  Alle leerlingen kunnen mee doen aan de eind film, zowel voor als achter de schermen. Als er gebruik wordt gemaakt van een groen scherm (een green screen), kan ik daar elke gewenste achtergrond achter monteren tijdens de film montage. De film krijgt zo een professionele uitstraling en de mogelijkheden zijn eindeloos. Check het filmpje hierboven maar eens voor een indruk :) Het voordeel van een eindfilm is ook dat de takes altijd opnieuw genomen kunnen worden. Foutjes maken is geen probleem meer. Dit kan bijv. niet met een eindmusical waar alle ouders bij zullen zijn. Dit zorgt toch voor minder stress en druk voor de kinderen. Zo zal het voor alle leerlingen een onvergetelijke ervaring zijn.

Waarom een musical of eindfilm laten maken bij Jouw Film?

Zoals je waarschijnlijk al weet is de montage van een musical een tijdrovend klusje en kan zo bij de meeste bedrijven oplopen tot over de 500 Euro. Hoe kan het dat een musical van een half uur laten maken hier dan rond de 300 Euro kost? Dat zal ik je vertellen. Jouw film is geen groot videoproductiebedrijf die in het bezit is van een crew die betaald moet worden. Jouw films is één man, Ik :)  die alleen de postproductie/ videomontage in handen heeft. Jij hebt zelf de preproductie en productie in handen. Met andere woorden, YOU FILM IT, I EDIT IT, YOU PLAY IT.

 

Wil jij meer weten over het laten monteren van een musical of eindfilm? Of wellicht meerdere musicals of eindfilms? Neem dan contact op door hier te klikken of stuur een mailtje naar : info@jouwfilm.nl