5 Tips voor het filmen van een bruiloft met telefoon

Gepubliceerd op 8 augustus 2022 om 00:27

Bruiloft filmen met telefoon

5 film tips voor het filmen van een bruiloft met telefoon

Jij bent dus van plan om de bruiloft van jouw geliefde te gaan filmen met een telefoon. En groot gelijk heb je want het inhuren van een videograaf, kan flink in de kosten oplopen. Niet iedereen heeft ook een professionele filmcamera en als je die wel hebt, moet je ook nog weten hoe je die gaat instellen en vervolgens gaat gebruiken. Gelukkig zijn de wat nieuwere telefoons van tegenwoordig zo modern, dat je niet perse een professionele camera meer nodig hebt om een bruiloft te filmen. Daarnaast filmen de telefoons van tegenwoordig in 4 K, zijn super gebruiksvriendelijk en er zit ook nog een prima beeldstabilisator op. Het filmen van een bruiloft met een telefoon kan dus prima. Toch is het filmen met een telefoon andere koek dan fotograferen met een telefoon. Daarom onderstaande tips & tricks zodat het huwelijkskoppel achteraf een prachtige aftermovie heeft van jouw gefilmde materiaal à la Spielberg. 

1 : Bruiloft filmen in 4 K

Heb jij een telefoon met 4-K kwaliteit? Maak er dan zeker gebruik van! Misschien zegt 4 K ( 3840 x 2160 ) of Full HD (1920 × 1080 pixels) jou niet zoveel, maar de beeldresolutie en dus de kwaliteit van het filmpje, is dan dubbel zo groot als met Full HD! Achteraf met de montage van de aftermovie kun je dan ook meer inzoomen, zonder al te veel kwaliteit te verliezen. Met filmen in 4 K ga je ook meer details terugzien op een groter scherm en dat is wel zo fijn want nog even en iedereen heeft een 4 K televisie in huis. Die prachtige trouwfilm ga je dan haarscherp af kunnen spelen en dat zal het koppel natuurlijk erg waarderen :)

 

Filmen in 4 K zorgt wel voor meer opslagruimte op jouw telefoon. Zorg dus wel even dat er genoeg opslagruimte op jouw telefoon vrij is. Of creëer meer opslagruimte door even alle overbodige filmpjes en foto's over te zetten van jouw telefoon, naar jouw laptop. Zo kun je gewoon blijven filmen, zonder dat je die irritante meldingen krijgt van dat het geheugen van je telefoon vol zit.

2: Film horizontaal en niet verticaal!

Ik snap dat jouw telefoon het meest lekker in de hand ligt, als je verticaal filmt. En dat is ook de reden waarom mensen verticaal filmen met een telefoon, maar alsjeblieft, doe het niet! Hoe goed jij ook kan filmen, de aftermovie zal er i.p.v. professioneel, amateuristisch uit komen te zien met die zwarte balken links en rechts van het beeld. Of je moet jouw tv op zijn zijkant zetten met het afspelen van de aftermovie :p maar dat wil je niet.. wil je er meer beeld en geluid bij? Check dan even onderstaand filmpje ;) 

3: Ga niet in- of uitzoomen tijdens het filmen.

Het filmen van een bruiloft met een telefoon kan best vermoeiend zijn omdat je voor lange tijd geconcentreerd bezig bent. Je hebt tenslotte maar één kans om het bruidspaar mooi op film te krijgen :). Je moet op veel dingen letten. Wat is de mooiste hoek/ plaats om het onderwerp in beeld te krijgen? Staat de telefoon recht? Is er genoeg licht? Loopt er niemand door het beeld door? Je hebt het dus al druk genoeg. Ga om die reden dan ook niet nog eens in- en uitzoomen. Dit gaat vaak ten koste van het filmmateriaal want de meeste telefoons kunnen dit gewoon niet zo soepel als een professionele camera. Ga liever even wat dichterbij het onderwerp staan of beweeg jouw telefoon met het onderwerp mee. Achteraf met de montage van de trouwfilm kun je wel prima in- en uitzoomen in het filmmontageprogramma dat je gebruikt.

4: Hou jouw telefoon recht tijdens het filmen.

Het is erg belangrijk om jouw telefoon recht te houden tijdens het filmen van de bruiloft. Maar niet verticaal recht zoals we bij tip 2 hebben besproken ;) Horizontaal recht! Tegenwoordig gaat dit een stuk gemakkelijker met de komst van de beeld stabilisator die op veel telefoons zit. Mocht jouw telefoon niet uitgerust zijn met beeldstabilisatie, kun je ook een telefoonhandgreep met ingebouwde waterpas kopen. Deze zijn ook niet zo duur. Of een smartphone statief zodat je hem gewoon neer kunt zetten. Dit is ook wat minder vermoeiend natuurlijk :) Een wat betere oplossing, maar wel een wat duurdere is een gimbal kopen voor jouw telefoon. Een gimbal zorgt voor super vloeiende en stabiele beelden. Je kunt dan bij wijze van spreken van een berg af rennen, zonder dat er trillingen in het beeld ontstaan. Achteraf is het dan net alsof er een drone van de berg af vliegt zo smooth. De goedkoopste manier om te checken of jouw telefoon recht aan het filmen is, is door middel van het inschakelen van rasterlijnen. Dit doe je door naar de instellingen van jouw telefoon te gaan. 

5: Laat hier een prachtige trouwfilm maken van jouw geschoten filmmateriaal.

Je hebt dus de bruiloft gefilmd en hebt hier prachtig beeldmateriaal van. Maar wat nu? Het bruidspaar zou een natuurlijk een mooie aftermovie van hun mooiste dag in hun leven erg waarderen. Je kan een vide editing software downloaden, maar deze kosten vaak geld. En je moet ook nog weten hoe je deze software gaat gebruiken en dat heb je vaak niet 1,2,3 gedaan. Om een mooi resultaat te krijgen zijn heel wat uurtjes, dagen, weken aan oefening nodig en dit is niet het juiste moment om te gaan hobbyen. Dit moet gewoon goed gebeuren want dat verdient het bruidspaar ook. Naast het geduld, kennis en tijd dat je voor video editing nodig hebt, heb je ook creativiteit nodig en dat heeft helaas niet iedereen. 

 

Wil jij een prachtige, unieke en bijzondere trouwvideo laten maken, maar ook nog eens betaalbaar? Dan ben je bij Jouw film aan het juiste adres. Ik ben gespecialiseerd in het maken van trouwvideo's. Mijn passie is ook terug te zien in de trouwvideo's die ik maak en de prachtige reacties die ik van de klanten krijg. Ik ga van al jullie losse trouwfilmpjes een prachtig geheel maken zodat jullie de herinneringen van jullie mooiste dag van jullie leven, weer zullen herbeleven! Met mijn creatieve kijk weet ik precies welk shot er het beste bij een bepaald moment in de film hoort zodat het spannend en leuk blijft om naar te kijken. Samen met een passelijke titel, overgangen, color grading en geluidseffecten, maak ik er een mooie betaalbare trouwvideo van. Dus heb jij nog losse trouwfilmpjes liggen van jullie bruiloft en wil je daar een mooie complete trouwvideo van laten maken? Neem dan eens contact op om je vrijblijvend te laten informeren.

 

Zie hieronder enkele trouwfilms die met een telefoon zijn gefilmd en waar hier vervolgens prachtige trouwfilms van zijn gemaakt! 
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.