Onderwater foto- en videobeelden laten monteren

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 20:39

Ben jij op duikavontuur geweest en heb jij mooie foto's en /of videomateriaal à la Spielberg geschoten? Maar is al het beeldmateriaal blauw en groen in plaats van al die mooie tropische kleuren die je op de vakantie flyer zag staan? Don't worry! Jouw film tovert al jouw sombere foto's en videomateriaal om in prachtige kleurrijke beelden die een glimlach op jouw gezicht gaan bezorgen.

Wanneer je onder water fotografeert of filmt, worden de kleuren als het ware weggefilterd door het water. Vlak onder de oppervlakte verdwijnen de rode tinten al snel, net zoals oranje en gele tinten. Wat er dus overblijft zijn de wat sombere groene en blauwe tinten.

 

Met de professionele video edit software die ik gebruik (Adobe Premiere Pro & After Effects), kan ik jouw beelden zo bewerken dat de oorspronkelijke kleuren weer hersteld worden. Ik voeg onder andere de kleur rood weer toe, maar speel ook bijvoorbeeld met de temperatuur, contrast, witte /zwarte tinten en schaduwen om zo een zo hoog mogelijke kwaliteit te bewerkstelligen. Dit alles is een extra service die Jouw Film verleent en zit bij de prijs inbegrepen als je een video laat monteren.

 

Heb je geen goede onderwater camera? Hier kun je namelijk de nieuwste GoPro en meeste gebruiksvriendelijke actie camera van het moment huren voor nog geen 6,50 Euro per dag.


Benieuwd hoe dit allemaal werkt? Neem is contact op om de mogelijkheden te bespreken en laat jouw herinneringen niet verloren gaan.
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.